Naanbrood

Ik ben écht een fan van Indisch eten. En ik vind het dan ook heerlijk om hier een stukje naanbrood bij te eten. Helaas merk je wanneer je hier op let, er vaak toegevoegde suikers in zitten wanneer je het in de supermarkt koopt. Juist om die reden vind ik het persoonlijk fijn om mijn eigen eten te maken. Zo weet je precies wat er in zit, en hoeveel. Nu is het toevallig écht super makkelijk om eigen naanbrood te maken. En misschien heb jij de gerechten zelfs wel al thuis liggen !

Wat heb je nodig?

  • zout
  • zelfrijzend bakmeel 400 gram
  • Yoghurt 300 gr

Kneed een soepel deeg van het zelfrijzend bakmeel met de yoghurt en het zout. Heb je geen zelfrijzend bakmeel dan kun je ook 400 gr bloem + 11 gr bakpoeder gebruiken. Het deeg is goed als het lekker elastisch en iets plakkerig aanvoelt. Voeg nog een beetje zout toe voor de smaak.

Verdeel het beslag in 8 tot 10 balletjes. Druk deze een beetje plat, maar niet te plat. Leg ze daarna een voor een in de gril. Ongeveer 4 minuten per kant.

Voor wat extra smaak kun je ook eigen kruiden toevoegen. Ik heb ze van de week gemaakt met pesto en knoflook. Dat kneed je er dan door heen. Ook kun je lekkere verse kruiden in het mengsel stoppen.

Eetsmakelijk !

<a href=”https://www.bloglovin.com/blog/14847775/?claim=dtm7mwrfusp”>Follow my blog with Bloglovin</a>img_0559

 

 

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s