What’s going on ?

Hallo allemaal !

Zoals velen van jullie weten is mijn fit journey begonnen, en probeer ik alles te ontdekken omtrent gezond eten en sporten. Precies vijf weken voordat ik op vakantie ging ben ik hiermee begonnen, en ben ik bijna 5 kilo afgevallen.

Ik heb voor mijzelf eigenlijk nooit écht het idee gehad dat ik te zwaar was, en anderen vonden dat ook niet. Toch was ik heel benieuwd naar het boek van Fajah Lourens ‘Killerbody’. Zeg eerlijk, de zomer is voor vrouwen dé onzekerste tijd van het jaar. Je wilt er mooi uitzien aan het strand, en je niet hoeven vergelijken met andere dames met een goed lichaam. Ook ik zag hier wel wat in, het leek mij namelijk fantastisch om iedereen juist een keer naar mij te laten kijken in plaats van ik naar een ander. En zo is mijn verslaving ontstaan.

Ik was er zeker van dat als ik me aan alle regeltjes hield en niets en dan ook echt niets buiten het dieet om at het wel zou lukken. En dat heeft het ook gedaan, Ik ben door middel van het dieet best veel afgevallen. En ik voelde me hierdoor ook echt zelfverzekerd. Totdat ik op vakantie ging.. Ik was als de dood dat als ik iets verkeerds zou gaan eten ik weer 5 kilo aan zou komen, en ik durfde de eerste dagen ook echt geen snacks of andere ongezonde dingen te eten. Na een paar dagen uit eten te zijn geweest dan toch een ijsje gekocht en ondanks alles heb ik wel op mijn voeding gelet ik heb me alleen niet aan de regels gehouden. Toen ik terug kwam van vakantie was ik inderdaad weer 2,5 kilo aangekomen, en ik vond dit écht heel vervelend.

Toen ik eenmaal weer gesetteld was hier ben ik gewoon weer drie keer in de week gaan sporten, en gewoon gezond gaan eten. Ik merkte dat ik hierdoor eigenlijk ook gewoon afviel alleen op een wat langzamere manier. Een manier die voor mij gewoon veel beter werkt. Ik ben iemand die écht kan genieten van eten. Ook merk ik aan mijn huid en lichaam dat dit beter is voor mij. Toen ik het dieet van Fajah begon had ik erg veel last van hoofdpijn, vermoeidheid en een droge huid.

Sinds afgelopen week merkte ik wel dat ik het nog lastig vind een goede balans te vinden wat ik per dag moet eten. Daarom ben ik sinds afgelopen maandag weer begonnen met het killerbody dieet. Heel verwarrend, ik weet het ! Het enigste verschil is nu, dat ik al mijn voeding bijhoud via de app Myfitnesspal. Hierbij kan ik zien hoeveel calorieën ik precies binnenkrijg per dag en hoe ik deze nog zou kunnen bijvullen. Ook probeer ik zeker eens per week een cheatmeal in te lassen en dat beschouw ik dan ook écht als een soort beloning.

Kortom, ik ben weer begonnen met fase 1 van het boek. Over ongeveer vier weken wil ik voor mezelf weten hoe ik het beste een voedingsschema moet bijhouden. Ik wil dan ook niet meer volgens de eetschema’s uit het boek eten maar gewoon mijn eigen draai eraan geven.

Ik hoop jullie hier een beetje een duidelijke indruk te hebben gegeven over waar ik nu mee deal, en waar ik mee bezig wil zijn. Tuurlijk werkt ieder dieet voor iedereen anders, en er zullen genoeg mensen zijn die het makkelijk vol kunnen houden en alleen maar pluspunten ondervinden.

img_0559

Advertenties

2 thoughts on “What’s going on ?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s