Pitabroodje met falafel.

Ik heb vandaag weer eens iets heerlijks ontdekt en gegeten, ik vond dit zo een heerlijk recept dat ik het met jullie wil delen ! Het is een gezonde vervanging voor pita shoarma, en zeker niet minder lekker.

Wat heb je nodig ?

  • Tomaat
  • Citroensap
  • Komkommer
  • Gewone hummus
  • Peterselie
  • Falafel
  • Volkoren pitabroodjes

Hoe maak je het ?

Verwarm de falafel in de oven, hierdoor komen er geen onnodige vetten bij. Maak de falafel zoals aangegeven op de verpakking. Leg twee minuten voor de falafel er uit moet de pitabroodjes er bij.

Ondertussen kun je al de tomaat en komkommer in plakjes snijden. Als je gekozen hebt voor verse peterselie kun je deze ook alvast versnijden.

Zodra de pita broodjes en de falafel uit de oven komt, snijd je de broodjes open. Besmeer het broodje met een laag hummus, plakjes komkommer en plakjes tomaat. Snij de falafel in kleinere blokjes en verdeel deze over het broodje. Druppel een paar druppels citroensap over het hoopje vulling. Bestrooi het geheel nog met de peterselie en sluit de broodjes. Je kunt ze naar eigen wil nog even in de oven terug leggen, ik zelf vond dit niet nodig aangezien alles gewoon warm zat was. Ook kun je eventueel nog een blaadje sla toevoegen.

Het is een simpel, niet te duur en heeeeeeerlijk recept ! Eetsmakelijk.

img_0559-1

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s